Pages

vineri, 20 mai 2016

20 mai-Primii prizonieri sunt adusi la Auschwitz

Niciun comentariu:
 
Data de 20.05 reprezinta un eveniment istoric pe cat de nestiut ,pe atat de important in istoria omenirii .In aceasta zi sosesc  primii prizonieri in lagarul de concentrare Nazist Auschwitz din 
al 2-lea razboi mondial. Numeroase povesti legate de agest plan de exterminare in masa se leaga de denumirea "Holocaust" reprezentand cea mai sangeroasa retea de lagare de tortura si exterminare din istoria omenirii . Holocaustul a strans aproximativ 6 milioane de victime majoritatea fiind evrei ,tigani,prizonieri de razboi si alti oameni considerati "in plus " pe acest pamant.
Conducatorul acestui plan urias de exterminare a raselor inferioare si de "purificare" a rasei ariene este nimeni altul decat Henrich Himmler ,seful temutei grupari naziste SS .Acesta a elaborat un plan prin care anual erau adusi la Auschwitz aproximativ 500-600 de mii de prizonieri (in special evrei). Auscwitz nu functiona numai ca lagar de exterminare ci si de munca ori servea pur si simplu ca loc de cercetari stiintifice unde medicii nazisti realizau experimente odioase pe prizonierii inchisi .
Aici intra in scena Dr. Josef Mengele ,temutul medic nazist care a incercat sa creeze "o rasa de oameni noi si perfecti din toate punctele de vedere". Acesta impreuna cu alti medici de la Auschwitz efectua experimente pe prizonieri realizand operatii pe viu de indepartare ori de mutare a diferite organe ,mutilari ,injectari cu diverse substante sau virusuri pentru a examina care este reactia lor la substanta introdusa in corp si multe alte atrocitati ce depasesc orice fel de imaginatie.
20 mai-Primii prizonieri ajung la Auschwitz
Acestia luau uneori nou nascuti in experimentele lor pe care ii"lipeau" transformandu-i in siamezi ,le mutau membrele sau organele genitale de la unul la celalalt sau le indepartau diferite parti ale corpului pe care le considerau cele mai importante in viata unui om precum pupilele ,gura ,ficatul,splina,plamanii pentru a vedea ce se intampla si cat poate rezista un om in aceste chinuri.
Termenul de Holocaust provine de la traducerea termenului olah care inseamna"ardere de tot" si nu este folosit doar in cazul in care ne referim la moartea evreilor . In lagarele de concentrare naziste si-au gasit locul si prizonieri sovietici ,tigani ,homosexuali,dezertori,tradatori,soldati care nu au ascultat oridinele sau care au tradat ,opozanti religiosi/politicti .
Nu se cunoaste cu exactitate numarul mortilor pe care Holocaustul l-a lasat dar se stie cert ca daca ne referim la planul nazistilor de exterminare in masa a evreilor cifra depaseste 6 milioane de victime . Se mai stie ca doar la Auscwitz si-au gasit sfarsitul nu mai bine de 1500.000 de tigani .
(nu mai vorbesc si de celelalte lagare de exterminare naziste).
Revenim la termenul ebraic olah care insemna "ardere de tot '' este denumirea principara data de faptul ca metodele prin care cadavrele erau indepartate era incinerarea .
Munca lui Mengele....
Anna Frank surprinde doar o mica parte din viata unui prizonier la Auscwitz in jurnalul ei ce prezinta o serie de corespondente cu sora ei ,cu prietenele ,cu familia si cu alte persoane din anturajul ei.
20 mai-Primii prizonieri ajung la Auschwitz
Otto Frank ajunge sa-i publice memoriile despre clipele de groaza pe care le-a trait in timpul razboiului dar si la Auscwitz.
Anna Frank nota in jurnalul ei:"Nu exista dusmanie mai mare decat cea dintre germani si evrei . Problema este ca ne-au adus in punctul in care sa-i uram cu tot sufletul . Inainte ii iubeam ca si cand ar fi semenii nostri ,ne casatoream cu ei si convietuiam in taina cu ei . Vremuri de mult apuse..."
Singurul lagar care a mai ramas in picioare nedistrus de catre aliati a fost Dachau care serveste astazi drept "Muzeul Holocaustului" avand anual aproximativ 12 milioane de vizitatori.


20 mai-Primii prizonieri ajung la Auschwitz

Nu exista dusmanie mai mare decat cea dintre germani si evrei ...

20 mai-Primii prizonieri ajung la Auschwitz

20 mai-Primii prizonieri ajung la Auschwitz


"Munca va va elibera!"-o mare minciuna...


20 mai-Primii prizonieri ajung la Auschwitz




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu